'Decuyper wil stunten met Antwerp, overname komt in zicht'

'Decuyper wil stunten met Antwerp, overname komt in zicht'

28-06-2017 13:45

Het vernieuwde Antwerp wil werk maken van de toekomst, daar hoort ook een goed jeugdbeleid bij. Patrick Decuyper heeft ervaring in die materie, maar gaat nu wel voor een heel ambitieus plan.

Het Laatste Nieuws stelt namelijk dat Decuyper dolgraag de Essevee Soccer School wil overkopen. Die startte hij in 2013 zelf op samen met Thomas Caers, maar ook na zijn vertrek bij Essevee bleef hij de school in het oog houden. Decuyper wil zowel de spelers als de staf overnemen en onderbrengen in Antwerpen, waar hij het project 'Antwerp Diamonds' gaat lanceren in een splinternieuw complex.

Bij Zulte Waregem vallen ze evenwel uit de lucht bij dit nieuws. "Wij weten van niks. Het zijn allemaal onjuiste geruchten. Wij hebben niet de intentie om de Essevee Soccer School te verkopen", klinkt het daar kordaat.

Nochtans is het niet ondenkbaar dat Essevee de samenwerking zou willen stopzetten. Het contract loopt nog tot 2023 en kost ongeveer 500.000 euro per jaar. Een enorme kost voor de West-Vlamingen, die ondanks enkele grote uitgaande transfers nog altijd met veel financiële beperkingen zitten.