OFFICIEEL: Anderlecht gooit akkoord in de vuilbak

OFFICIEEL: Anderlecht gooit akkoord in de vuilbak

28-06-2017 12:45
13

Anderlecht heeft een opmerkelijke beslissing genomen in een belangrijk dossier. Het werd wekenlang gelinkt aan Clinton Mata, maar nu laat het weten dat hij zeker niet komt.

Anderlecht had een akkoord met Sporting Charleroi, dat een transfersom van 3,5 miljoen euro in gedachten had voor de rechtsachter. Geen probleem voor Anderlecht, ware het niet dat Mata een eeuwigheid twijfelde. Charleroi en Anderlecht legden hem een deadline op waardoor hij afgelopen vrijdag al moest beslissen over zijn toekomst. Die deadline liet hij verstrijken. 

Anderlecht kan niet blijven wachten en heeft nu besloten om hem niet te halen. Dinsdag werd ook al duidelijk dat het Franse Nice, een andere prominente kandidaat, had afgehaakt voor Mata. De Belg van Angolese origine zou deze zomer dus wel eens in Henegouwen kunnen blijven, al wordt er wél nog gesproken over Engelse interesse.

"RSC Anderlecht bouwt het eerste elftal verder uit om de doelstellingen van het komend seizoen in de beste omstandigheden te bereiken. Daarom ziet de club definitief af van de aanwerving van Clinton Mata. We wensen de speler alle succes met de verderzetting van zijn loopbaan", zo luidt het officiële bericht.