'Anderlecht kan N'Sakala slijten aan Franse promovendus'

'Anderlecht kan N'Sakala slijten aan Franse promovendus'

28-06-2017 11:20

Anderlecht is bezig met zijn kern te versterken, maar zoekt ook nog een oplossing voor enkele overbodige spelers. Zo keert Fabrice N'Sakala terug van zijn uitleenbeurt aan het Turkse Alanyaspor, waar hij een sterke indruk naliet. Na Turkse interesse duikt er nu een Franse gegadigde op.

Verschillende Franse media melden woendag dat Amiens zijn zinnen heeft gezet op N'Sakala. Die club dwong de promotie af en staat volgend seizoen in de Ligue 1. Om zich te kunnen handhaven is het op zoek naar versterking, de verdediger van Anderlecht moet extra ervaring brengen.

De linksachter arriveerde in 2013 van het Franse Troyes en speelde zich in de basis bij Anderlecht. Maar in zijn derde seizoen liet Besnik Hasi hem vaak links liggen. De Franse Congolees werd verweten dat hij een slechte invloed had op Steven Defour. Vorige zomer verhuurde paars-wit hem dus aan Alanyaspor. Hij speelde een goed seizoen, maar René Weiler wil N'Sakala geen kans meer geven. De Zwitser is niet vergeten hoe de verdediger uithaalde naar de club na zijn transfer.