'Aubameyang verlaat Dortmund en kiest voor het grote geld'

'Aubameyang verlaat Dortmund en kiest voor het grote geld'

28-06-2017 08:25

De belangstelling van Paris Saint-Germain is weliswaar bekoeld, maar dat betekent niet dat Peter Bosz komend seizoen sowieso kan beschikken over Pierre-Emerick Aubameyang. Het grote geld in China lonkt voor de topschutter van Borussia Dortmund.

Het toonaangevende BILD meldt woensdagochtend dat Aubameyang (28) waarschijnlijk naar China vertrekt, hoewel Dortmund nog geen officieel bod heeft ontvangen. Tianjin Quanjian, dat met Axel Witsel en Alexandre Pato al twee grote namen onder contract heeft staan, is concreet voor Aubameyang.

Het financiële gedeelte van de mogelijke deal zal de Gabonese spits het meest te bevallen. Tianjin Quanjian is bereid hem een jaarsalaris van dertig miljoen euro te betalen. Vanuit Europa zouden Liverpool en Manchester City nog belangstelling hebben.

Een vertrek van Aubameyang zou een sportieve tegenvaller zijn voor Bosz, die in dat geval op zoek moet naar een nieuwe goalgetter. Aubameyang was de afgelopen twee seizoenen goed voor 51 goals in 63 competitieduels. Hij moet een slordige tachtig miljoen euro opleveren.