Club Brugge wil kern afslanken, zes spelers naar de uitgang?

Club Brugge wil kern afslanken, zes spelers naar de uitgang?

28-06-2017 07:30
6

Dinsdagmiddag kwam er opvallend nieuws vanuit Brugge. Na amper een paar maanden is Lex Immers weer vertrokken, naar verluidt om familiale redenen. Volgens Het Laatste Nieuws is het niet zeker dat hij wordt vervangen.

Het huiswerk van Club Brugge was eigenlijk nagenoeg klaar, maar het vertrek van Immers was niet voorzien. "Eén en ander betekent dat Club misschien toch nog actiever de transfermarkt opgaat. Het was al niet uitgesloten dat er nog een creatieve middenvelder zou bijkomen, door het vertrek van Immers kan dat proces versneld worden."

Toch zou Club ook voor een interne oplossing kunnen gaan. "Aan de andere kant loopt er op het middenveld toch wel wat rond. Nieuwkomer Nakamba, Claudemir, Vormer, Vanaken, Vanlerberghe kan daar ook spelen. Coopman is er nog altijd en niet te vergeten: Simons. Bovendien kan ook Refaelov als nummer tien worden uitgespeeld."

Leko wil in ieder geval snel naar een kleine wedstrijdkern gaan. "Ook in de andere linies heeft Club opties genoeg. Soms te veel zelfs. Op dit ogenblik wordt er vooral werk gemaakt van de afslanking van de kern. Leko hoopt op een kern van 23 à 24 veldspelers plus drie doelmannen". Makkelijker gezegd dan gedaan, want Club Brugge heeft momenteel een A-kern met 33 spelers. Er moeten dus nog minstens zes spelers worden verkocht of uitgeleend.

Wie gaat nog weg?
Leko wordt wel geholpen door het feit dat verschillende spelers weg willen. Ludovic Butelle en Tomas Pina zijn daar zeker bij. Carlos Strandberg wordt waarschijnlijk nog uitgeleend. Verder moeten er dus nog drie spelers afvallen, maar José Izquierdo krijgt bijna honderd procent zeker een transfer.