Makelaar van Tielemans komt met opvallende bekentenis

Makelaar van Tielemans komt met opvallende bekentenis

27-06-2017 19:30
2

Youri Tielemans is sinds deze zomer geen speler van Anderlecht meer, hij trok voor een kleine 25 miljoen euro naar AS Monaco. Makelaar Christophe Henrotay had een stevige kluif aan deze transfer, die veel sneller geregeld was dan eerst gedacht.

Tot vlak voor het officiële bericht van Monaco werd er nog gespeculeerd over de bestemming van Tielemans. Het lag echter al maanden vast dat hij naar Monaco zou gaan. "Ik ben daar een jaar mee bezig geweest. In maart kende Youri zijn bestemming, maar we hebben gewacht om erover te communiceren. Youri heeft daar natuurlijk zijn zeg in, ik beslis niet in zijn plaats", zo vertelt Henrotay in Sport/Voetbalmagazine.

Henrotay denkt dat zijn poulain de juiste keuze heeft gemaakt. "Mijn doel is een carrière uit te bouwen voor mijn speler, alles verloopt dus volgens een plan. Youri kon niet naar vijftig verschillende clubs, want ze moeten zijn transfervergoeding kunnen betalen en hem een bijpassend salaris bieden terwijl hij bij Anderlecht al goed verdiende. Monaco was een van de weinige clubs die daartoe in staat waren. En voor Youri is het sportief gezien een uitstekende keuze."