OFFICIEEL: Westerlo rekent op oude bekende van OHL in promotiestrijd

OFFICIEEL: Westerlo rekent op oude bekende van OHL in promotiestrijd

27-06-2017 18:13

KVC Westerlo degradeerde afgelopen seizoen uit de Jupiler Pro League en moet komende jaargang dus aan de slag op het tweede niveau. Promotie wordt ongetwijfeld het grote doel. Konstantinos Rougkalas moet de Antwerpenaren daarbij helpen.

Bij de Belgische voetballiefhebber doet de naam van Rougkalas misschien nog een belletje rinkelen, want de Griek voetbalde eerder al eens in ons land. Tussen de zomer van 2015 en die van 2016 kwam Rougkalas immers een jaar uit voor Oud-Heverlee Leuven, toen nog in de JPL. Bij de Leuvenaars mocht hij destijds zeventien keer in de basis starten.

Desondanks besloot OHL aan het eind van dat seizoen om niet verder te gaan met de verdediger. Rougkalas, inmiddels 23 jaar, trok daarop naar Roemenië, waar hij de kleuren van Targu Mures verdedigde. Met tien competitieoptredens viel dat niet bepaald positief uit.

Toch gelooft Westerlo in de Griek. Hij tekende een contract voor twee seizoenen, al moet hij zijn medische testen wel nog afleggen. Dat melden de Kemphanen zelf op de eigen clubwebsite.