OFFICIEEL: Anderlecht neemt nu écht afscheid van verdediger, bestemming Eindhoven

OFFICIEEL: Anderlecht neemt nu écht afscheid van verdediger, bestemming Eindhoven

Gepubliceerd: dinsdag 27 juni 2017 om 17:57di 27-06-2017 om 17:57

De wegen van Hervé Matthys en RSC Anderlecht zijn definitief gescheiden. De jongeling stroomde de voorbije jaren door uit de jeugdopleiding van de Brusselaars, maar wist zich nooit door te zetten in de A-kern. FC Eindhoven heeft hem nu richting Nederland getransfereerd.

Matthys is een linksvoetige verdediger die in de winter van het seizoen 2015-2016 werd uitgeleend aan KVC Westerlo. In anderhalf jaar kwam hij er echter slechts tot zeven competitieoptredens. Daarmee wist hij Anderlecht niet bepaald te overtuigen. Het stond dan ook in de sterren geschreven dat beide partijen uit mekaar zouden gaan. Zo blijft het aandeel van Matthys bij paars-wit beperkt tot 44 minuten in een bekerduel tegen Racing Mechelen.

De 21-jarige mandekker hoopt zijn carrière een nieuw impuls te geven bij onze noorderburen. Bij FC Eindhoven, een club die uitkomt op het tweede niveau, ondertekende hij een contract voor twee seizoenen. De voorbije week trainde Matthys er al mee, blijkbaar liet hij in die periode een goede indruk na. Bij de Jupiler Pro League-club zal hij zich relatief makkelijk kunnen integreren, want er speelt al een tiental Belgen. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws