Buffalo-aanwinst in een notendop: Feeling, discipline en sterk op voorzetten

Buffalo-aanwinst in een notendop: "Feeling, discipline en sterk op voorzetten"

27-06-2017 17:00
2

Franko Andrijasevic mag zich (voorlopig) de duurste aankoop uit de geschiedenis van KAA Gent noemen. De Kroatische spelmaker kwam deze zomerperiode over van Rijeka, een club uit zijn geboorteland. Branko Karacic probeert zijn landgenoot in te schatten.

"Zijn beste positie is achter een diepe spits", weet de oud-Buffalo. "Franko heeft de juiste feeling in de ruimte en weet goed zijn momenten te kiezen. Franko teert op een sterke intuïtie. Een genetische kwestie, want zijn vader Stjepan speelde als middenvelder in de jaren negentig voor AS Monaco, Celta Vigo en Rayo Vallecano", herinnert Karacic zich in gesprek met Sport/Voetbalmagazine.

Hij trekt een parallel. "Franko oogt minder spectaculair dan Ivan Perisic, maar zal het spel van AA Gent zeker iets bijbrengen. Hij kan het middenveld helpen bij de opbouw, de bal vasthouden met de rug naar doel, naar de flank openen én hij reageert bijzonder sterk op voorzetten", somt de Kroaat op. Bovendien zal Andrijasevic geen herrie schoppen. "Hij is een rustige gast, met een grote discipline, wat hij van thuis meekreeg."