Opmerkelijk: 'Been wil floptransfer van Genk halen'

Opmerkelijk: 'Been wil floptransfer van Genk halen'

27-06-2017 14:45

Mario Been was van 2011 tot 2014 met wisselend succes coach van Racing Genk, maar nu is hij actief in Cyprus. Daar wil hij nu een oude bekende van Genk aan de haak slaan.

Het Cypriotische Sports1 heeft namelijk uit goede bron vernomen dat hij Sekou Cissé naar APOEL Nicosia wil halen. Dat is niet helemaal onverwacht, want de Ivoriaan kwam ook al op zijn voorspraak naar Racing Genk. Veel succes kende hij echter niet in België. De vleugelspits speelde 49 wedstrijden voor Genk en scoorde maar negen doelpunten.

De afgelopen jaren speelt Cissé relatief anoniem in de Ligue 2. Genk leende hem eerst uit aan Sochaux, daarna versierde hij een definitieve transfer naar Ajaccio. Daar kon hij een basisplaats veroveren. Dat kan Been voldoende overtuigen om de 32-jarige spits opnieuw onder zijn hoede te nemen.

Been moet zijn transfers wel snel in orde krijgen, want hij speelt midden juli al in de tweede voorronde voor de Champions League. Met het Luxemburgse Dudelange staat daar wel een haalbare kaart op het menu.