Het flatteert mij wel dat mijn prestaties naar waarde werden geschat in België

"Het flatteert mij wel dat mijn prestaties naar waarde werden geschat in België"

27-06-2017 12:56

Bij Lokeren lukte het niet voor Cyriel Dessers. De aanvaller trok naar NAC Breda en speelde zich bij de Nederlandse tweedeklasser in de kijker van heel wat (Belgische) club. Uiteindelijk koos hij een paar weken geleden voor een avontuur bij FC Utrecht. 

"Utrecht is op sportief vlak de perfecte stap voor mij. Vorig seizoen was het de enige ploeg die Feyenoord, Ajax en PSV een beetje kon volgen en stilaan wil het bestuur die clubs gaan aanvallen. Erik ten Hag, die bewust bij Utrecht bleef ondanks interesse van Club Brugge en Ajax, staat in Nederland bekend als toptrainer bekend. De rest van het plaatje klopt ook: het stadion, de supporters, de stad...", stelt Dessers tegenover Sport/Voetbalmagazine.

"Ik wilde niet ergens in een boerengat terechtkomen. In feite heb ik mijn intuïtie gevolgd. Zo ben ik: als ik vol voor iets ga, dan twijfel ik achteraf ook niet meer. Tal van Belgische clubs hebben geïnformeerd. Clubs uit de hoge middenmoot, de subtop en zelfs de top vijf. Maar ik was toen al vergevorderd met Utrecht en ik vond het niet correct om op gesprek te gaan met andere clubs. Het flatteert mij wel dat mijn prestaties naar waarde werden geschat in België."