Makelaar over toekomst van Dendoncker: Denk dat dat duidelijk is

Makelaar over toekomst van Dendoncker: "Denk dat dat duidelijk is"

27-06-2017 11:30
1

Youri Tielemans is deze zomer al voor een monsterbedrag verkocht door Anderlecht, maar treedt Leander Dendoncker ook nog in zijn voetsporen? Zijn manager Christophe Henrotay neemt aan dat hij blijft.

In de media verscheen een tijdje terug dat Anderlecht 38 miljoen euro vraagt, een veel te hoge prijs voor de geïnteresseerde clubs. "Ik vind dat heel goed. Dat betekent dat ze hem enorm naar waarde schatten, maar dat wil nog niet zeggen dat het ook zijn reële waarde op de markt is. Anderlecht vroeg veel meer dan 25 miljoen euro voor Youri Tielemans en Monaco bood veel minder. Mijn rol is de beide partijen tot een akkoord te laten komen over de juiste prijs", aldus Henrotay in Sport/Voetbalmagazine.

Henrotay laat uitschijnen dat een eventuele deal nog niet voor deze zomer is. "Wat is het beste? Anderlecht nu verlaten voor een degradatiekandidaat in een topcompetitie of nog een jaar wachten en naar Tottenham gaan? Ik denk dat dat nogal duidelijk is... Mijn rol is de speler te gidsen."

Tielemans is een goed voorbeeld van wat Henrotay bedoelt. "Youri had vorig jaar al kunnen vertrekken, we hadden concrete aanbiedingen voor hem. Youri heeft me toen gevraagd wat Anderlecht wou. Ik heb hem gezegd dat de club hem nog een jaar wilde houden. Daarop heeft hij zelf besloten om te blijven. Dat was een goede beslissing. De mentaliteit van een speler valt af te lezen aan zijn cv."