Stuivenberg heeft opvallende reactie op titeldromen van Genk

Stuivenberg heeft opvallende reactie op titeldromen van Genk

27-06-2017 10:45

Voor Albert Stuivenberg wordt volgend seizoen het seizoen van de waarheid. De Nederlander zorgde al voor betere resultaten in Limburg, maar voor volgend seizoen willen de fans meer. Véél meer zelfs.

Stuivenberg weet in ieder geval dat Genk voor de hoogste plaatsen moet gaan. "De voorzitter heeft de ambities uitgesproken: de top 3 van België halen. Daar moeten we dus naar streven en daar moeten we heel hard voor werken. Misschien is hoger haalbaar, maar misschien ook niet. We hebben een jonge, aantrekkelijke ploeg die hier en daar een gelukje moet hebben", klinkt het bij Sporza.

De fusieclub wordt dit seizoen dertig jaar oud. Dat vieren met een vierde landstitel zou heel mooi zijn. "Ik vind het onzin om op dit moment te zeggen dat we voor de titel gaan. De titel zou fantastisch zijn, maar er kan er maar eentje kampioen worden en er zijn veel clubs die dat willen. Eerst moet ik met de spelersgroep een aantal zaken afstemmen. Misschien is de beker winnen wel het maximum. Of de beker winnen en 4e eindigen. Wie weet..."

Volgens Stuivenberg moeten we ons ook niet blindstaren op resultaten. "Ambities zijn belangrijk, maar veel belangrijker is welke weg we willen bewandelen. Het is belangrijk om deze groep zo veel mogelijk samen te houden, want er zit nog rek in. We zijn niet beloond voor onze prestaties, dus moeten we daar de lat hoger leggen."

Concurrentie?
Zelfs een plekje bij de eerste drie wordt al een grote uitdaging, zo weet de Nederlander. "Als je praat over de top 3 is het logisch dat je naar Anderlecht en Club Brugge kijkt, maar er zijn nog gegadigden. Als je naar de transfermarkt kijkt, dan zijn Gent en Oostende ook heel duidelijk in hun ambitie. En dan heb je Zulte Waregem dat het fantastisch gedaan heeft en dat nog een keer wil doen. En je hebt Standard dat niet nog eens zo'n seizoen als het vorige wil beleven..."