Racing Genk krijgt slecht nieuws, derby wordt afgelast

Racing Genk krijgt slecht nieuws, derby wordt afgelast

27-06-2017 10:15

Racing Genk kondigde onlangs een fraaie oefenwedstrijd aan, op 5 juli wordt er normaal gezien een Limburgse derby gespeeld. Het gaat echter niet door: geen enkele locatie werd goedgekeurd door de veiligheidsdiensten.

Racing Genk meldt via de officiële website dat de wedstrijd tegen de rivaal niet kan doorgaan. "Er werden verschillende locaties voorgesteld om de wedstrijd te spelen, maar geen ervan werd goedgekeurd door de veiligheidsdiensten", zo staat er te lezen.

Genk heeft voorlopig nog opvallend weinig oefenwedstrijden op het programma staan. Op 1 juli speelt het tegen Termien, die club is actief in Eerste Provinciale. Een week later volgt Lierse. Voor de fandag is er wel al een klepper geregeld, want Everton komt op 22 juli naar de Luminus Arena. Op stage kunnen er natuurlijk kort op voorhand nog extra wedstrijden worden geregeld.

Echt erg zullen heel wat supporters de afgelasting niet vinden, want het liep sowieso niet storm voor deze match. Een 'vriendschappelijke' wedstrijd ligt nogal moeilijk tegen STVV, de twee supportersclans komen niet bepaald goed overeen.