Ik schrok van sms, er is meer dan gewone interesse van Club Brugge'

"Ik schrok van sms, er is meer dan gewone interesse van Club Brugge'

27-06-2017 08:05
1

Miguel Van Damme kende een bewogen jaar. Hij vocht de laatste maanden tegen leukemie. Nu ziet zijn wereld er gelukkig weer anders uit. Hij verlengde onlangs zijn contract bij Cercle Brugge. Ook dat had anders kunnen zijn, want ook Club Brugge wilde de doelman. 

"Ik schrok onlangs hard van die ene sms van mijn manager. Er is meer dan gewone interesse van Club Brugge stond er. Dat kon ik moeilijk geloven. Voor mij? Ik die, tot maart, 9 maanden niet getraind had door de chemokuren en die nog niet zo lang geleden doodop was bij het oplopen van de trap? Natuurlijk wist ik dat Club mij voor mijn ziekte al had gevolgd, maar eerlijk ... nu dacht ik even dat ze in mij een sociaal projectje zagen. De kankerpatiënt die ze wilden helpen", aldus de doelman in Het Laatste Nieuws.

Maar dat was niet zo. "Het kwam tot een gemeend gesprek met Vincent Mannaert. Daaruit bleek dat Club Brugge voor mij echt een sportief plan had, te beginnen als derde keeper. Op aanraden van Michel Preud’homme nota bene, die potentieel in mij zag sinds de bekerderby Cercle-Club in 2015. Preud’homme, die toch voor iedere Belgische doelman dé ultieme keeper was."

Een transfer leek te gaan gebeuren. "Club liet me zelfs medisch testen om te checken hoever ik stond in mijn revalidatie. Een heel mooi verhaal, maar het bleef natuurlijk wel Club Brugge, dé rivaal van Cercle. Daar kon ik toch niet naartoe? Zeker niet omdat Cercle ook een voorstel deed. Daarom tekende ik bij hen, de vereniging die mij lanceerde als profvoetballer en me zo hard steunde tijdens mijn ziekte."