Opvallend: Belhocine krijgt na mislukte periode als coach toch belangrijke job

Opvallend: Belhocine krijgt na mislukte periode als coach toch belangrijke job

26-06-2017 22:24

Karim Belhocine zal KV Kortrijk dan toch niet verlaten. Vorig seizoen nog bedankt voor bewezen diensten als coach, maar een vertrek zit er niet in. Hij krijgt wel een andere job aangeboden bij de club.

Ook al slaagde hij niet als T1, hij krijgt toch nog een soort promotie. Zo meldt Sport/Voetbalmagazine dat Belhocine voortaan zal instaan voor het sportieve management van de club. Hij zal daar samenwerken met algemeen manager Matthias Leterme.

Belhocine wordt na een moeilijk jaar als coach vervangen door Yannis Anastasiou, maar wordt in zekere zin nu ook zijn baas. Belhocine zal als sportief manager vooral instaan voor de scouting, met de jeugdopleiding bezig zijn en contacten met andere clubs maken.

Groeien
"Het is een functie waarin hij zal moeten groeien", zegt voorzitter Joseph Allijns. "Dat zullen we rustig oppakken, zonder hem onder druk te zetten. Hij bezit sowieso al een netwerk en kan nu al door zijn banden met andere clubs een niet onbelangrijke rol spelen bij transfers en scoutingopdrachten."

"Maar voor alle duidelijkheid: dit staat totaal los van de technische staf, die autonoom werkt", klinkt het ngo. "Karim zal geen enkele rol meer spelen in het trainerskabinet."