Update: 'Hasi ziet transfer door vingers glippen: ex-Anderlechtenaar komt niet'

Update: 'Hasi ziet transfer door vingers glippen: ex-Anderlechtenaar komt niet'

02-07-2017 18:50
2

Onlangs tekende Besnik Hasi een contract als trainer bij Olympiakos Piraeus. Sindsdien worden er heel wat ex-spelers van Anderlecht gelinkt aan de Griekse topclub. Nu doet France Football er nog een naam bij. Volgens de Fransen denkt Hasi ditmaal Guillaume Gillet.

In december 2015 speelde Gillet zijn laatste wedstrijd voor Anderlecht. De verdediger/middenvelder trok toen naar het Franse Nantes. Bij Anderlecht was Hasi toen trainer. Destijds vond hij het jammer dat Gillet bij paars-wit vertrok. Nu hoopt Hasi weer met hem samen te werken.

De 33-jarige Gillet ligt in Frankrijk nog tot 2018 onder contract. Het is niet duidelijk of Nantes wil meewerken aan een transfer. Met Claudio Ranieri heeft de club net een nieuwe trainer en het is de vraag of de Italiaan rekent op onze landgenoot. Gillet is niet de eerste ex-speler van Anderlecht die aan Olympiakos werd gelinkt. Steven Defour, Dieumerci Mbokani en Vadis Odidja ging hem voor. 

Update 29/06, 23.50 uur: Volgens Romain Collet-Guadin is Gillet toch op weg naar Olympiakos. De Franse journalist verklaart op Twitter dat Gillet graag opnieuw wil samenwerken met zijn ex-coach Besnik Hasi.

Update 2/07, 18.50 uur: Nadat Bram Nuytinck eerder al een transfer naar Olympiakos afsloeg, lijkt nu ook Guillaume Gillet te bedanken voor een transfer naar Griekenland. Waldemar Kita, de excentrieke voorzitter van Nantes, was duidelijk over de vermeende interesse van Hasi. "We hebben geen enkel voorstel ontvangen, er lag helemaal niets op tafel. Dit zijn fantasieën", klonk hij aan Presse Océan.