UPDATE: 'Standard wil aanvaller voorlopig niet laten gaan'

UPDATE: 'Standard wil aanvaller voorlopig niet laten gaan'

27-06-2017 09:25
1

Bij Standard zaten er afgelopen seizoen weinig uitblinkers, maar het spitsenduo gooide wel hoge ogen. Zowel Ishak Belfodil als Orlando Sa scoorden vlot, maar die laatste zou wel eens kunnen vertrekken.

France Football weet namelijk dat de Portugees een heel mooie transfer kan maken. Olympique Marseille heeft hem op het lijstje staan als mogelijke nieuwkomer. Dat de 29-jarige Sa op de radar is gekomen is niet zo verwonderlijk, want zijn statistieken van vorig seizoen zijn uitstekend. In de Jupiler Pro League kwam hij aan zeventien doelpunten, al hielp dat zijn ploeg niet veel vooruit.

Standard staat behoorlijk sterk in dit dossier, want Sa heeft nog een contract tot de zomer van 2019. De Portugees moet dan ook minstens vijf miljoen euro opleveren. Op tekengeld na is dat pure winst voor de Luikenaars, want Sa kwam vorige zomer nog na de transferdeadline als gratis speler. Ook zijn spitsbroeder Belfodil werd op die manier binnengehaald.

Update 27-7, 09:25 uur: Volgens Het Laaste Nieuws is er voldoende interesse in Orlando Sa, maar wil Standard de aanvaller liever zelf houden. Een bod onder de vijf miljoen euro op de aanvaller wordt in Luik altijd geweidgerd.