OFFICIEEL: Actief STVV haalt na Vetokele ook ex-jeugdproduct van Club binnen

OFFICIEEL: Actief STVV haalt na Vetokele ook ex-jeugdproduct van Club binnen

26-06-2017 15:20

Sint-Truiden toont zich maandag actief op de transfermarkt. De Kanaries stelden in de middag namelijk twee nieuwe aanvallers voor. Na Igor Vetokele komt ook Jordan Botaka de aanval van STVV versterken.

VoetbalPrimeur meldde maandagochtend al dat de transfer aanstaande was en nu is de deal ook officieel naar buiten gebracht door de club. STVV meldt op de officiële website dat Botaka een contract voor drie seizoenen heeft getekend. Na enkele omzwervingen in het buitenland keert de rechtsbuiten zodoende weer terug op de Belgische velden.

Botaka, die werd geboren in Congo, kwam in zijn jeugd nameljik al uit voor Anderlecht, Lokeren en Club Brugge. Hij wist furore te maken bij de beloften van Blauw-Zwart, maar voordat hij door wist te breken vertrok hij in de zomer van 2013 naar Nederland. Botaka gooide hoge ogen bij Excelsior Rotterdam, waarmee hij in 2015 een transfer naar Engeland verdiende. Bij Leeds United maakt hij echter geen indruk en ook een uitleenbeurt naar Charlton Athletic bracht weinig succes.

STVV ziet in de Congolese international (13 interlands, 4 goals) een ideale versterking voor de rechterflank en pikt hem nu transfervrij op, nadat zijn contract bij Leeds United niet werd verlengd. Sint-Truiden zal overigens nog snel twee deals afronden. Twee Grieken worden aanstaande woensdag aan de pers voorgesteld.