Opvallend: 'Mourinho kaapt oude bekende voor 45 miljoen euro weg bij Chelsea'

Opvallend: 'Mourinho kaapt oude bekende voor 45 miljoen euro weg bij Chelsea'

26-06-2017 14:32

José Mourinho gaat vol voor een hereniging met Nemanja Matic. Manchester United is bereid om 45 miljoen euro op tafel te leggen voor de verdedigende middenvelder van Chelsea.

Volgens The Guardian hoopt Manchester United deze week een deal te sluiten met de Engelse landskampioen, waarna Matic en Mourinho weer bij dezelfde club werken. De 28-jarige Serviër heeft zelf al een akkoord bereikt met The Red Devils en ook de clubs zijn het zo goed als eens. 

Op Old Trafford gaat Matic een slordige 175.000 euro per week verdienen. Deze week zal Matic medisch gekeurd worden, waarna de deal officieel wordt gemaakt. Omdat de vader van José Mourinho dit weekend is overleden, kan dat mogelijk iets later worden. De Portugees is de komende dagen in zijn vaderland voor de uitvaart.

Tweede zomerversterking
De verwachting is dat de transfer in ieder geval bekend wordt gemaakt voordat United op 9 juli naar de Verenigde Staten vertrekt. Daar werkt de selectie van Mourinho een groot deel van de voorbereiding af.

Mourinho haalde Matic in zijn tijd bij Chelsea naar Engeland. Hij betaalde in januari 2014 ongeveer 25 miljoen voor de middenvelder. Op Old Trafford ziet Mourinho Matic als de opvolger van Michael Carrick, die deze zomer 36 wordt. Na Victor Lindelof wordt Matic de tweede zomeraankoop.