'Genk inspireert Club en Anderlecht, topclubs zoeken goudhaantje in Noorwegen'

'Genk inspireert Club en Anderlecht, topclubs zoeken goudhaantje in Noorwegen'

26-06-2017 10:40
1

Genk vond met Sander Berge een goudhaantje in de Noorse competitie. Club Brugge en Anderlecht willen ook graag zo'n succesverhaal meemaken. Beide clubs zouden alvast geïnspireerd geraakt zijn door het succes van Genk.

Het Noorse Dagbladet meldt dat Anderlecht en Club Brugge onlangs een scout naar de Noorse competitie hebben gestuurd. Afgelopen weekend bekeken de afgevaardigden van de clubs de wedstrijd tussen Sarpsborg 08 en SK Brann. Welke spelers bekeken werden, is niet duidelijk. Maar de Noorse bron stelt zelf enkele namen voor.

Zo is middenvelder Anders Trondsen (22, Sarpsborg) één van de namen die op het lijstje van veel buitenlandse clubs staat. Club en Anderlecht lijken echter niet meteen op zoek naar een nieuwe middenvelder. Dan lijkt Krépin Diatta (18, Sarpsborg) een iets realistischere optie. De jonge Senegalees staat ook op het middenveld, maar kan door zijn jonge leeftijd een buitenkansje worden. Hij zou ook al gevolgd worden door Man Utd.

Ook Amin Nouri (27, SK Brann) en Bismar Acosta (30, SK Brann) worden genoemd, maar door hun (iets oudere) leeftijd lijken zij niet meteen targets te worden voor onze topclubs.