Club Brugge-speler vecht voor zijn toekomst: 'Hij gooide zich voor elke bal'

Club Brugge-speler vecht voor zijn toekomst: 'Hij gooide zich voor elke bal'

26-06-2017 09:15
1

Club Brugge moet het dit seizoen een pak beter doen dan het vorige, want het is maar een mager beestje geweest voor Blauw-Zwart. Volgens Het Laatste Nieuws kan de nieuwe concurrentiestrijd een heel groot verschil maken.

Tegen Westkapelle speelden al drie nieuwkomers mee. Bonaventure Dennis, Jordi Vanlerberghe én Elton Acolatse deden het lang niet slecht. Dat heeft ook duidelijk invloed op de andere spelers, zo bleek uit die oefenwedstrijd.

"Nieuwkomers willen zich - net als beloften overigens - vanzelfsprekend manifesteren, maar ook de oude garde ging er vol tegenaan. Vormer, Claudemir, Poulain, Denswil en Cools speelden voor de rust alsof het een competitiematch betrof. Zelfs De Bock gooide zich voor elke bal en dat is tijdens oefencampagnes toch al anders geweest". Door de concurrentie van Ahmed Touba staat De Bock dan ook in nauwe schoentjes. 

Opvallend: Timmy Simons, die eigenlijk een rol krijgt als mentor, strijdt ook vol voor zijn basisplek. "Simons krijgt dan op papier wel een andere rol, de oude krijger was nog meer aanwezig dan we van hem gewoon zijn. Het is maar de vraag of hij zich zomaar zal neerleggen bij een invallersstatuut."