'Kervsers Crystal Palace-coach De Boer wil concurrent Benteke wegplukken bij City'

'Kervsers Crystal Palace-coach De Boer wil concurrent Benteke wegplukken bij City'

25-06-2017 23:30

Ajax-verdediger Joël Veltman en Kelechi Iheanacho, spits van Manchester City, staan op het verlanglijstje van Frank de Boer. Hij wil de twee spelers graag toevoegen aan de selectie van zijn nieuwe club Crystal Palace. Boulevardkrant The Daily Mirror meldt dat zondag. 

De Boer wordt maandag of dinsdag officieel voorgesteld als nieuwe manager van The Eagles. In gesprekken met de clubleiding van Palace is er al gekeken naar een aantal mogelijke versterkingen. Veltman is er daar dus één van. De Boer werkte in zijn jaren bij Ajax samen met de Oranje-international, die op meerdere posities in de defensie uit de voeten kan. 

Het contract van Veltman bij Ajax loopt nog één jaar door. Onlangs vertelde de rechtspoot dat hij openstaat voor een transfer naar een buitenlandse competitie. Ook Tottenham Hotspur wordt gelinkt aan de 25-jarige Ajacied. 

De komst van een extra aanvaller heeft sowieso prioriteit voor De Boer en Palace. De twintigjarige Iheanacho is in beeld. De Nigeriaanse spits zat afgelopen seizoen voornamelijk op de bank in Manchester. City is bereid om Iheanacho te verkopen voor zo'n twintig miljoen euro.