CEO van de voetbalbond sust de gemoederen: Hij is verkozen dus ik sta achter hem

CEO van de voetbalbond sust de gemoederen: "Hij is verkozen dus ik sta achter hem"

25-06-2017 23:45

De voorzittersverkiezing bij de Belgische Voetbalbond deed heel wat stof opwaaien. Volgens CEO Koen De Brabander gaat het over een storm in een glas water. Bij VTM Nieuws probeert hij de gemoederen dan ook te bedaren.

Kersvers voorzitter Gérard Linard wordt verweten dat hij het Nederlands niet machtig is. Een onbenulligheid vindt De Brabander. "Wij zijn een directiecomité van vijf mensen, één Franstalige en vier Nederlandstaligen. De voorzitter komt hier nu bij als Franstalige, maar wij zijn een team en werken samen zoals een voetbalploeg. De zwakheden van een persoon moeten opgevangen worden door de anderen. Punt uit", klinkt het.


Volgens De Branbander is Linard de terechte winnaar. Hij kijkt al uit naar de samenwerking met de voorzitter van de KBVB. "Ik stel vast dat meneer Linard op een democratische manier verkozen is. Hij heeft een meerderheid van de stemmen gehaald en dus zal ik achter hem staan. Hij heeft mij gesteund en samen hebben wij voor een vlotte overgang gezorgd. Ik ga ervan uit dat we nu op dezelfde manier kunnen samenwerken", aldus De Brabander bij VTM Nieuws.