Bart Verhaeghe toch niet de grote baas bij KBVB? Dit was geen solonummertje

Bart Verhaeghe toch niet de grote baas bij KBVB? "Dit was geen solonummertje"

25-06-2017 21:35
3

Er komt de laatste tijd steeds meer kritiek over de rol van Bart Verhaeghe bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). De sterke man van Club Brugge is ondervoorzitter, maar volgens velen heeft hij de touwtjes strak in handen bij de voetbalbond.

De verkiezing van Gérard Linard zou volgens de geruchtenmolen georkestreerd zijn door Verhaeghe. Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns spreekt dat echter tegen. "Ik lees ook dat het een solonummertje Verhaeghe zou zijn, maar die ballon wil ik doorprikken. Hij heeft tijdens deze verkiezingen totaal geen initiatief genomen", verklaarde Allijns voor de microfoon van Sporza.

"Er is meer dan het Eurostadion alleen, zoals bijvoorbeeld het goeie beheer van de bond. Dat heeft de doorslag gegeven. Op de jaarrekening van 2016 stond 3,5 miljoen euro winst. En dat is ook de verdienste van Linard. Een jaar eerder stond daar nog meer dan 4 miljoen euro verlies. Dat waren de gevolgen van het slechte beheer van het duo Martens-De Keersmaecker. Laat dat duidelijk zijn."

Lees ook: "De profclubs hangen aan de touwtjes van Bart Verhaeghe"
Lees ook: Verhaeghe zwaar onder vuur: "Zijn macht moet heel groot zijn"