Gent moet sterkhouder missen tijdens voorbereiding, Club-doelman blijft thuis

Gent moet sterkhouder missen tijdens voorbereiding, Club-doelman blijft thuis

25-06-2017 20:15
3

AA Gent zal het mogelijk de hele voorbereiding moeten stellen zonder Kenny Saief. De linkerflankspeler werd door Amerikaans bondscoach Bruce Arena opgeroepen om deel te nemen aan de Gold Cup. Club Brugge-doelman Ethan Horvath zit niet in de selectie.

Saief koos pas enkele weken geleden voor de Amerikaanse nationale ploeg. De linkspoot werd geboren in de Verenigde Staten, maar groeide op in Israël waar hij ook werd opgeleid. Hij speelde twee keer voor de Israëlische nationale ploeg vooraleer hij koos voor zijn geboorteland. Saief wordt meteen beloond met een selectie voor een groot toernooi.

De Gold Cup is het belangrijkste voetbaltoernooi voor landenteams uit Noord-Amerika en Centraal-Amerika. Het wordt sinds 1991 om de twee jaar georganiseerd in de Verenigde Staten. De finale van de Gold Cup wordt gespeeld op 27 juli, terwijl de Jupiler Pro League van start gaat op 28 juli. Hein Vanhaezebrouk zal dus rekening moeten houden met een lange afwezigheid van Saief. Club Brugge heeft meer geluk. Ethan Horvath werd niet opgeroepen en kan de hele voorbereiding afwerken.