Geen tijd voor gebikkel bij Pro League: Geloven niet in communautaire splitsing

Geen tijd voor gebikkel bij Pro League: "Geloven niet in communautaire splitsing"

25-06-2017 15:48
1

Door de voorzittersverkiezingen bij de KBVB zijn de communautaire spanningen in het Belgische voetbal weer helemaal blootgelegd. Al snel werd duidelijk dat er nog steeds een vete is tussen enerzijds de Nederlands- en Franstaligen en anderzijds de prof- en amateurclubs. Daar wil de Pro League nu een inspanning voor doen.

In een persbericht belooft de Pro League dat het zal proberen om de brokken te lijmen. "Structureel overleg is de sleutel tot succes", klinkt het. "Wij geloven niet in een communautaire splitsing, ook niet in het amateur- en profvoetbal en wij zijn ervan overtuigd dat de samenwerking met de verschillende componenten van de voetbalbond alleen maar beter zal worden de volgende jaren", reageerden Pro League-voorzitter Roger Vanden Stock en CEO Pierre François.

De KBVB neemt ook afscheid van François De Keersmaecker, die stopt als Bondsvoorzitter. "Wij bedanken ook De Keersmaecker voor zijn toewijding gedurende zijn volledige mandaat waarbij hij meer dan eens het hoofd heeft moeten bieden aan soms zeer moeilijke situaties", klinkt het.

Gérard Linard krijgt nu die taak toegewezen. "De Pro League wenst Linard te feliciteren met zijn aanstelling als nieuwe voorzitter van de KBVB en staat tot zijn beschikking om deel te nemen aan de nodige hervormingen voor een goede werking van de grootste sportfederatie van het land. Wij zijn ervan overtuigd dat een permanent structureel overleg tussen de Pro League en de KBVB de sleutel vormt tot succes", klinkt het.