Leko maakt veel indruk in eerste week: 'Een workaholic'

Leko maakt veel indruk in eerste week: 'Een workaholic'

25-06-2017 12:30

Ivan Leko heeft zijn eerste week als trainer van Club Brugge achter de rug. Het Nieuwsblad maakt de balans op en ziet een trainer met een enorme gedrevenheid.

Leko maakt bijzondere lange dagen, en dat heeft zo zijn consequenties. "Leko is een workaholic. In het Jan Breydelstadion waar hij het bureau van Michel Preud'homme heeft overgenomen, arriveert hij rond half acht. Leko blijft tot de vroege avond werken in Brugge waarna hij terugkeert naar zijn huis in het Antwerpse Schilde, om het werk daar gewoon voort te zetten. Na een rit van minstens een uur en een kwartier, als hij geluk heeft met de files. Een bewijs van zijn overgave, maar ook niet eeuwig houdbaar."

Leko zal daarom een gewoonte van Michel Preud'homme overnemen. "De Kroaat nu al het plan opgevat om na late verplichtingen in Brugge - wanneer de kern bijvoorbeeld terugkeert van verre verplaatsingen - gewoon in West-Vlaanderen te overnachten. Iets wat zijn voorganger in zijn beginperiode permanent deed in hotel Weinebrugge."

Discipline lijkt het stokpaardje te worden van de Kroaat. "Hij moet op vlak van charisma kennelijk weinig onderdoen voor Preud'homme, zo ziet men het in Club toch. En zijn visie wil hij net als zijn voorganger tot in de kleinste details doorvoeren. Zo worden de spelers en staf voor de lunch niet meer verwacht binnen een bepaald tijdsslot, maar verwacht Leko dat iedereen op hetzelfde moment aan tafel gaat. Een kleine verandering, maar voor de Kroaat nog steeds belangrijk."