Lierse beleeft erg lucratieve transferzomer: Vijf miljoen euro

Lierse beleeft erg lucratieve transferzomer: "Vijf miljoen euro"

25-06-2017 10:49

De promotie zat er niet in voor Lierse, maar de Pallieters konden wel indruk maken. Dat zorgt voor een erg lucratieve transferzomer, onthult CEO Jan Van Elst.

De Pallieters verkopen zo Jorn Brondeel (FC Twente), Manuel Benson (KRC Genk) en Ahmed El Messaoudi (KV Mechelen). Ook Karim Hafez staat op het punt om nog verkocht te worden. Daardoor krijgt Lierse een wel heel gevulde portefeuille. "Het klopt dat we voor 2017 geraamd hebben dat we voor vijf miljoen euro aan spelers gaan verkopen", zegt Van Elst.

"Dat lijkt veel, maar het ziet er naar uit dat we het effectief gaan halen. Daardoor moeten we in het lopende boekjaar normaal break-even kunnen draaien of zelfs een kleine winst kunnen boeken", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

"2017 wordt op financieel vlak dus een stuk beter dan 2016. Voorts besparen we verder waar mogelijk. Nadat Lierse onder vorige beleidsploegen jarenlang boven zijn stand heeft geleefd - moederbedrijf Wadi Degla paste toch altijd bij - is het ons grote doel om weer zelfbedruipend te worden en toch sportief competitief te blijven. Als we inspanningen blijven leveren en het verstandig aanpakken is dat een realistische ambitie", besluit hij.