'Dortmund laat duo vertrekken, Spurs en Athletic Bilbao op de loer'

'Dortmund laat duo vertrekken, Spurs en Athletic Bilbao op de loer'

25-06-2017 09:00

Peter Bosz kan wel eens op korte termijn afscheid nemen van twee spelers bij Borussia Dortmund. Matthias Ginter staat in de belangstelling van Tottenham Hotspur, terwijl Mikel Merino kan terugkeren naar Spanje.

Volgens The Mirror ziet Spurs-manager Mauricio Pochettino in Ginter de ideale aanwinst vanwege zijn veelzijdigheid. De 23-jarige Duitser, die in 2014 deel uitmaakte van de WK-selectie, kan centraal achterin, als rechtsback en als verdedigende middenvelder uit de voeten. Eerder werd onder meer Joël Veltman nog aan de Londense club gelinkt.

Ginter mag vermoedelijk voor zo'n twintig miljoen euro vertrekken bij Dortmund, waar hij nog een tweejarig contract heeft. Spurs krijgt in de strijd om zijn handtekening wel concurrentie van Hoffenheim.

Ook Merino lijkt op weg naar de uitgang bij Dortmund, meldt Marca. De 21-jarige middenvelder kwam vorige zomer over van Osasuna, maar deed slechts sporadisch mee in de Bundesliga. De Spanjaard kan nu terugkeren naar zijn geboorteland. Athletic Bilbao ligt in pole position, maar ook Deportivo Alaves en Real Sociedad zijn geïnteresseerd. De Duitsers willen wel een terugkoopoptie.