Zorgt einde Eurostadion voor een verhuis van de Rode Duivels naar het buitenland?

Zorgt einde Eurostadion voor een verhuis van de Rode Duivels naar het buitenland?

24-06-2017 22:37
5

Ex-Bondsvoorzitter François De Keersmaecker was een grote fan van het Eurostadion. Hij wilde absoluut een nieuwe tempel in Brussel zien. Nieuwe Bondsvoorzitter Gérard Linard lijkt daar anders over te denken, al wil hij wel snel nieuwe stadions zien. Anders dreigt een verhuis naar het buitenland.

"Er is een stadion van 40.000 toeschouwers nodig, anders gaan we geld verliezen en dat kunnen we ons niet veroorloven", zegt Linard tegenover Het Laatste Nieuws. Het Eurostadion is zo één van die projecten. "Maar of dat in Brussel komt of dat er twee of drie clubs zijn die een stadion bouwen dat groot genoeg is, is minder belangrijk."

Linard weet dat er nog andere mogelijkheden zijn. "Ik hoor dat Brugge gaat bouwen, er zijn meerdere mogelijkheden. Of er in Brussel een nieuw stadion komt, hangt niet van ons af. Ik moet me mee op dat dossier gooien, maar we gaan dat als ploeg moeten bekijken", zegt hij.

De vraag luidt ook waar onze Rode Duivels binnenkort zullen spelen. "Wat er na 2018 moet gebeuren, als het Koning Boudewijnstadion niet meer beschikbaar is? Er blijft één oplossing, al weet ik niet of die wenselijk is: in het buitenland gaan spelen. Er zijn stadions in Frankrijk of Nederland, al zeg ik niet dat we dat moeten doen. Ik weet niet eens of het kan. Maar het is een dossier waar we ons op moeten gooien, dat is zeker", besluit hij.