Club Brugge maakt gehakt van streekgenoot, jonkies en nieuwelingen overtuigen

24-06-2017 20:51

De troepen van Ivan Leko hebben hun eerste partij tegen KVV Westkappelle succesvol afgerond. De Bruggelingen hadden geen problemen met de ploeg uit Eerste Provinciale. Het werd maar liefst 0-9.

Net zoals onder Michel Preud'homme kiest Leko voor een 4-3-3-opstelling bij de Bruggelingen. Daarin kreeg nieuwe aanwinst Elton Acolatse ook een basisplek. De rechtervleugel kon ook overtuigen. Na amper twee minuten voetballen vond de Nederlander al het net. Vijftien minuten later kon Dion Cools de bal in doel bewerken. Enkele minuten later zorgde Hans Vanaken voor de 0-3.

Jonkie Terry Osei-Berkoe kon ook meteen charmeren. Nog voor het half uur zorgde de vleugelaanvaller voor de 0-4. Cools zorgde met zijn tweede van de avond voor de 0-5 ruststand tegen Westkappelle, dat er helemaal niet aan te pas kwam.

Nieuwe ploeg, nog meer doelpunten
Een tweede helft, met elf nieuwe namen (waaronder Timmy Simons en nieuwe aanwinst Dennis) zorgde ook voor doelpunten. De zesde werd gescoord door Thibault Vlietinck. Dennis maakte er 0-7 van, waarna Laurens De Bock nog voor de 0-8 kon zorgen. Het laatste doelpunt werd gescoord door nieuwe Bruggeling Jordi Vanlerberghe. Met een goal bij zijn debuut bracht hij de score op 0-9. De eindstand.

Eerste helft: Butelle - Cools, Poulain, Denswil, Touba - Claudemir, Vormer, Vanaken, Berkoe, Vossen en Acolatse
Tweede helft: Teunckens, Palacios, Mechele, Lemoine, De Bock – Simons, Vanlerberghe, Lynen – Vlietinck, Dennis en Limbombe