Voorzittersverkiezing bij Belgische voetbalbond kan dan toch doorgaan

Voorzittersverkiezing bij Belgische voetbalbond kan dan toch doorgaan

24-06-2017 16:41

Zaterdag kennen we de opvolger van François De Keersmaecker als voorzitter van de Belgische voetbalbond (KBVB). Even leek de stemming niet te kunnen doorgaan, maar Guy Craybex heeft zijn klacht tegen de Pro League over zijn mandaat in het Uitvoerend Comité (UC) laten vallen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Craybex stapte onlangs naar de rechtbank. Hij vond het niet kunnen dat hij zijn zitje in het Uitvoerend Comité verloor, omdat zijn Lommel United uit de Proximus League zakte. In kortgeding kreeg Craybex gelijk. 

Onder een dwangsom van 3.000 euro per dag wilde Craybex zijn zetel afdwingen, maar zo ver komt het nu toch niet. Hij trekt zijn klacht in. Dat liet uittredend bondsvoorzitter François De Keersmaecker zaterdag weten tijdens de algemene vergadering van het Uitvoerend Comité.

Mieke De Clercq van (Zulte Waregem neemt het zitje van Craybex over. Herman Wijnants (Westerlo) staat zijn plaats af aan Paul Van Der Schueren van Oud-Heverlee Leuven.  

Waal versus Vlaming
De Waal Gérard Linard en de Vlaming Gilbert Timmermans nemen het zaterdag op tegen elkaar. Een van de twee volgt François De Keersmaecker op. Na meer dan tien jaar voelt De Keersmaecker te weinig steun om aan de macht te blijven. 

Lees ook: Voorzittersverkiezing wordt communautair steekspel: "Toch geen eentalige Waal?"