Leye naar de B-kern, nog niet aangekondigde transfer traint wel al mee

Leye naar de B-kern, nog niet aangekondigde transfer traint wel al mee

24-06-2017 15:42

Bij Zulte Waregem stond er zaterdag een 'sfeertraining' op het programma. Heel wat fans zakten af naar het oefencomplex. De supporters, die zochten naar Mbaye Leye, kwamen bedrogen uit. De voormalig kapitein van Essevee is teruggezet naar de B-kern. Dat meldt Het Laatste Nieuws. 

Tijdens de eerste open training van het seizoen bij Essevee was Leye afwezig. De club kan niet langer begrip voor hem opbrengen. De afgelopen dagen liet Leye zich minder positief uit over Essevee. Hij kondigde aan geen minuut meer te willen spelen voor de club waar hij groot is geworden. Zulte Waregem hoopt nog tot een oplossing te komen, maar die lijkt buiten boorden van de Gaverbeek te liggen. 

Opvallend: Leye ontbrak op de training van de A-ploeg, Julien De Sart trainde wel mee. De ex-speler van Standard komt op huurbasis over van het Engelse Middlesbrough. De overgang moet nog officieel bekendgemaakt worden, maar het staat nu al vast dat Essevee de komende maanden op hem een beroep kan doen. Zulte Waregem zou volgens Het Laatste Nieuws bij De Sart ook over een aankoopoptie beschikken.  

Grigoris Kastanos was nog niet van de partij. De achtvoudig Cypriotisch international moet eerder nog medisch getest worden bij Essevee. Daarna kan hij op huurbasis overkomen van Juventus.