'Anderlecht neemt geen risico en scout mogelijke opvolger voor sterkhouder'

'Anderlecht neemt geen risico en scout mogelijke opvolger voor sterkhouder'

24-06-2017 11:45

RSC Anderlecht heeft al drukke weken achter de rug op de transfermarkt met voornamelijk veel inkomende transfers. Want naast het vertrek van Youri Tielemans blijft de kampioenenploeg van Anderlecht voorlopig nog intact. Ook sterkhouder Lukasz Teodorczyk lijkt deze zomer nog niet te vertrekken.

De Pool kroonde zich in zijn eerste seizoen bij paars-wit meteen tot topschutter in de Jupiler Pro League. Anderlecht hoopt de aanvaller deze zomer dan ook te kunnen houden en plakte een prijskaartje van tien miljoen euro op de Poolse spits. Door die hoge vraagprijs lieten enkele clubs hun interesse al varen. Maar ook Teodorczyk zelf lijkt nu te willen blijven, weet La Dernière Heure.

Met het oog op het WK in Rusland wil de Pool zich in de kijker spelen van bondscoach Adam Nawałka. Een overstap naar de lucratieve chinese competitie of het Midden-Oosten is dan ook niet aan de orde voor Teo. Toch neemt Anderlecht het zekere voor het onzekere en gaat het op zoek naar ene mogelijk vervangeer. Daarbij viel het oog van paars-wit op Marcus Ingvartsen. De jonge Deense spits van FC Nordsjælland staat ook bij onder meer Club Brugge en Genk op de radar.