Spaanse wereldkampioen stopt ermee: 'Niet wat ik leuk vind aan voetbal'

Spaanse wereldkampioen stopt ermee: 'Niet wat ik leuk vind aan voetbal'

24-06-2017 09:30

Alvaro Arbeloa heeft een punt gezet achter zijn voetballoopbaan. De Spaanse verdediger (34) vindt het welletjes geweest nadat zijn contract bij West Ham United niet werd verlengd. 

"Het is tijd om af te zwaaien", zegt Arbeloa in een exclusief interview met Marca. "Ik heb besloten om mijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen en te stoppen met voetbal. Velen moedigden me aan om door te gaan, maar het is meer een mentale kwestie. Voor mij was voetbal iedere dag knokken en strijden. De tijd om te stoppen is gekomen, omdat wat mij is voorgeschoteld niet is wat ik leuk vind aan voetbal."

De familie van Arbeloa reageerde verbaasd op het grote nieuws. "Ze geloofden het in eerste instantie niet en dachten dat ik het uit emotie zei, maar na een tijdje geloofden ze het. Het deed ze veel pijn, vooral omdat ik nog hartstikke fit ben. Ik kan nog spelen, maar het is iets mentaals."

Na zijn succesvolle periode bij Real kon hij mede door blessures niet slagen in de Premier League, waarop hij besloten heeft te stoppen. Arbeloa speelde in zijn loopbaan 238 officiële duels voor Real Madrid en kwam daarvoor in 98 officiële wedstrijden uit voor Liverpool. In zijn periode bij Real won hij een keer de landstitel, twee keer de Copa del Rey, twee keer de Champions League en een keer de wereldbeker. Met het Spaanse nationale elftal werd hij twee keer Europees kampioen en een keer wereldkampioen.