Voorzittersverkiezing wordt communautair steekspel: Toch geen eentalige Waal?

Voorzittersverkiezing wordt communautair steekspel: "Toch geen eentalige Waal?"

24-06-2017 09:00
1

Zaterdag gaat de Belgische Voetbalbond op zoek naar een opvolger voor voorzitter François De Keersmaecker. Gérard Linard lijkt aan het langste eind te trekken, tot grote ergernis van tegenkandidaat Gilbert Timmermans die in de tegenaanval gaat en de communautaire kaart trekt.

"Moeten we nu echt een ééntalige Waal aan het hoofd van de voetbalbond zetten? Wij dachten van niet. Met iemand die maar één taal spreekt als uithangbord kan de Pro League toch ook niet blij zijn? Ik weet dat er nog mensen zo over denken en op mijn belronde om stemmen te winnen, zal ik daar ook op inspelen", klinkt het bij Timmermans.

Linard ziet zijn eentaligheid niet als een vloek. Volgens hem is het tijd om de 'Vlaamse hiërarchie' te doorbreken. "Ik stel me ook kandidaat omdat de top van de voetbalbond uitsluitend uit Nederlandstaligen bestaat. Terwijl wij Franstaligen een andere mentaliteit hebben, andere accenten leggen. Het Waals grondgebied is groter dan het Vlaamse. Het feit dat ik geen Nederlands spreek, zie ik niet als een probleem", aldus Linard in het Nieuwsblad.