UPDATE: 'Buffel heeft een beslissing genomen over zijn toekomst'

UPDATE: 'Buffel heeft een beslissing genomen over zijn toekomst'

24-06-2017 18:26

Thomas Buffel ontbreekt nog steeds in de Genkse selectie. De Limburgers leggen hun medische testen voorlopig af zonder de middenvelder. Volgens Het Belang Van Limburg schept Buffel zaterdag meer duidelijkheid.

De 36-jarige middenvelder is einde contract bij Genk, maar beide partijen willen praten over een nieuw voorstel. Patrick Janssens en de voormalige Rode Duivel zaten deze week opnieuw rond de tafel en gingen normaliter vrijdag met een beslissing naar buiten komen, maar kwamen opnieuw niet tot een overeenkomst.

Volgens Het Belang Van Limburg verlopen de gesprekken moeizaam. Buffel wil door zijn staat van dienst bij de club nog een aardig contract in de wacht slepen, maar Genk wil niet te ver gaan voor de 36-jarige middenvelder. Bovendien kan Buffel rekenen op interesse van onder meer Royal Antwerp FC, waardoor een verlengd verblijf ook voor de Genkse publieklieveling geen prioriteit is. Volgens Het Belang Van Limburg baseert Buffel zich voornamelijk op zijn familiale situatie. Na het overlijden van zijn vrouw staat Buffel alleen voor de opvoeding van zijn tweeling.

Update 18:26 uur: Thomas Buffel heeft dan toch besloten voor welke club hij volgend seizoen uitkomt. Het Laatste Nieuws meldt dat de veteraan nog geen afscheid neemt van Racing Genk. Op enkele details na zou de deal met de Limburgers helemaal rond zijn. Hij zou zijn medische testen zaterdag en zondag afleggen. De officiële bevestiging zou maandag volgen.