'Gent wil Belgische doelman, maar club werkt niet mee'

'Gent wil Belgische doelman, maar club werkt niet mee'

24-06-2017 07:15

AA Gent blijft actief op de transfermarkt. De Buffalo's zoeken nu ook in doel naar versterking en hebben hun oog laten vallen op STVV-doelman Lucas Pirard. Maar de Kanaries zien een transfer momenteel niet zitten.

Lovre Kalinic blijft de onbetwiste nummer één tussen de palen bij de Buffalo’s. Maar Hein Vanhazebrouck is niet tevreden met doublures Jacob Rinne en Yannick Thoelen. Beide doelmannen mogen dan ook vertrekken bij Gent. Vanhaezebrouck wil een stevigere concurrentie en denkt volgens Het Belang Van Limburg daarbij aan doelman Pirard van STVV. Bovendien past de 22-jarige Luikenaar perfect in het profiel van AA Gent.

Maar STVV ziet een transfer niet meteen zitten. Na een sterk seizoenslot van de Limburgers worden de Kanaries deze zomer helemaal leeggekocht. Onder meer trainer Ivan Leko en sterspelers Pieter Gerkens en Stef Peeters trokken al naar andere oorden. Philippe Bormans en Roland Duchâtelet hopen nu niemand meer te laten vertrekken. Indien STVV de doelman toch niet kan houden, hopen de Limburgers Rob Schoofs en Yannick Thoelen in de deal te betrekken.