Verhaeghe slikt harde beschuldigingen in dossier Eurostadion

Verhaeghe slikt harde beschuldigingen in dossier Eurostadion

23-06-2017 21:00
1

Het dossier rond het Eurostadion zit muurvast. De vergunningen zijn nog altijd niet in orde, en bovendien zou er tegenwerking zijn vanuit de Bond zelf. Daarbij wordt ook gekeken naar ondervoorzitter Bart Verhaeghe. 

Het nieuwe Eurostadion moet deel worden van een winkelcomplex, maar dat is nefast voor de lokale handelaars. Die zijn door het advocatenkantoor Portico gecontacteerd om te procederen en kunnen dat ook gratis doen. "Ik heb daar nog niks voor moeten betalen. Ik moet ook niks doen. Het is het advocatenkantoor dat alles regelt", getuigt de eigenares van een hifi-zaak bij Bruzz.

Natuurlijk moet er wel iemand zijn die dat allemaal betaalt. Verschillende bronnen vermelden de naam van Bart Verhaeghe, eigenaar van het concurrerende UPlace. Die ontkent echter in alle talen. "We zijn geen betrokken partij bij het Eurostadion- of bij het NEO-project. We hebben er dus ook geen zicht op wie procedeert, waarom dat gebeurt of waartegen zou worden geprocedeerd. We hebben niet de minste intentie om in de twee dossiers betrokken te geraken, en concentreren ons op onze projecten."

Ook het advocatenkantoor zelf is discreet. "Wij zijn gehouden aan de vertrouwelijkheid van de afspraken met de betrokken cliënten", luidt hun korte reactie.