Lombaerts wil zich vooral tonen aan Martinez: ''Zal mij moeten bewijzen''

Lombaerts wil zich vooral tonen aan Martinez: ''Zal mij moeten bewijzen''

23-06-2017 19:32

KV Oostende stond vrijdag voor de eerste keer op het trainingsveld. Veel ogen waren uiteraard gericht op Nicolas Lombaerts, de topaankoop van de Kustboys. Lombaerts hoopt zich bij Oostende weer in de selectie van de Rode Duivels te spelen.

De 32-jarige Lombaerts is nog zeer ambitieus en wil zeker nog niet afbouwen in de Jupiler Pro League. Lombaerts hoopt zich vooral ook te kunnen tonen aan bondscoach Roberto Martinez, nadat de verdediger in zijn laatste seizoen bij Zenit Sint-Petersburg vaak werd gepasseerd door de Spanjaard. Sinds de komst van Martinez speelde Lombaerts geen enkele minuut meer bij de Rode Duivels. De 39-voudig international zat bovendien enkel voor de kwalificatiematch tegen Gibraltar bij de selectie.

Lombaerts wil daar snel verandering in brengen en nam voor zijn transfer ook contact op met Martinez. ''Ik heb hem gevraagd of ik nog in aanmerking komt voor de nationale ploeg als ik bij Oostende zou tekenen en hij heeft mij gezegd dat ik zeker een van de spelers ben die hij blijft volgen. Maar dat ik mezelf zal moeten bewijzen zoals al de rest'', zo vertelde Lombaerts voor de camera van VTM.