OFFICIEEL: Cercle Brugge ontvangt weer twee talenten uit de Monaco-academie

OFFICIEEL: Cercle Brugge ontvangt weer twee talenten uit de Monaco-academie

23-06-2017 18:54

Cercle Brugge is sinds enkele maanden in handen van AS Monaco. De Monegasken willen enkele jonge talent laten groeien bij De Vereniging. Jonathan Mexique en Guévin Tormin zijn de volgende Monaco-talent die mogen rijpen in ons land. Dat maakte Cercle vrijdag bekend via de officiële kanalen.

De 22-Mexique is een verdedigende middenvelder, die sinds 2013 in de opleiding van Monaco speelt. De voormalige jeugdinternational van Frankrijk U16 en U17 deed het afgelopen seizoen al ervaring op in de Ligue 2. Mexique werd uitgeleend aan Red Star FC, waarvoor hij in totaal 22 duels in actie kwam. Hij is echter nog niet rijp genoeg geacht voor de debuut bij het eerste elftal van Monaco.

Mexique krijgt in Brugge het gezelschap van de pas 19-jarige Tormin. Net als Mexique vertegenwoordig ook hij twee nationale jeugdelftallen van Les Bleus. De rechtsbuiten geldt als een groot talent, dat zich het afgelopen seizoen goed ontwikkelde in het tweede elftal. Tormin doorliep al de hele academie bij Monaco en won bij de U19 de nationale beker, toen hij voorin samenspeelde met tienersensatie Kylian Mbappé.

Voorzitter Frans Schotte is zeer blij met de komst van het tweetal. ''We zijn heel gelukkig om Jonathan en Guévin te mogen verwelkomen op Cercle. We hopen op een actieve medewerking van deze 2 talenten en zullen alles in het werk stellen om hun kwaliteiten ten volle te benutten. Een nieuw tijdperk dient zich aan en het is terug een duidelijk signaal in de samenwerking met AS Monaco. Geleidelijk aan krijgt het project vorm en we kijken volop uit naar het komende seizoen!'', zo valt er te lezen op de site van de club uit de Eerste Klasse B.