OFFICIEEL: Subtopper uit de Premier League vindt nieuwe coach in Spanje

OFFICIEEL: Subtopper uit de Premier League vindt nieuwe coach in Spanje

23-06-2017 18:22

Southampton wordt per komend seizoen getraind door Mauricio Pellegrino. De aanstelling van de Argentijn is door The Saints vrijdag wereldkundig gemaakt.

De 45-jarige trainer stond vorig seizoen aan het roer bij Alaves. Voor het eerst in de clubgeschiedenis van de Spanjaarden werd de finale van de Copa Del Rey bereikt. Die werd echter verloren van FC Barcelona. Pellegrino was één seizoen in dienst bij Alaves. Bij Southampton tekent hij een contract voor drie seizoenen. Ook Frank de Boer was in beeld bij The Saints. Die wordt waarschijnlijk trainer van Crystal Palace.

"We hadden een indrukwekkende lijst met kandidaten en hebben een uitgebreide sollicitatieronde gehad", verklaart directielid Les Reed op de site van de Premier League-club. "Mauricio maakte veel indruk op ons vanwege zijn grote kennis, motivatie en kwaliteiten. Hij maakte een professionele indruk op ons."

Ook Pellegrino zelf komt aan het woord. "Ik denk dat mijn visie en de cultuur van de club goed op elkaar aansluiten. We moeten zowel op als buiten het veld een team zijn. Ik wil dat de supporters trots worden op de spelers en dat ze zich iedere week onderdeel voelen van het team." Pellegrino is bij Southampton de opvolger van de Fransman Claude Puel, die al na één seizoen op straat werd gezet.