'STVV wil uitpakken en twee ex-spelers terug naar Limburg halen'

'STVV wil uitpakken en twee ex-spelers terug naar Limburg halen'

23-06-2017 18:07
1

Sint-Truiden verloor met Pieter Gerkens en Stef Peeters twee spelers. De Kanaries kunnen na dit verlies wel een kwaliteitsinjectie gebruiken. STVV heeft daarvoor twee interessante spelers op het oog.

De fans van STVV mogen snel nieuwe aanwinsten verwachten, waarbij de club zich richt op de Belgische markt. ''Met een aantal dossiers staan we al behoorlijk ver. De spelers die vertrokken zijn, zullen worden vervangen. In dat verband wil ik dit toch nog even onderstrepen: het vertrek van Gerkens en Peeters moet door andere Belgische talenten worden gezien als een invitatie om ook naar Stayen te komen. Zij krijgen hier kansen om hun carrière te lanceren'', luidt de boodschap van Roland Duchâtelet in Het Belang van Limburg.

Volgens de krant mikt STVV op een terugkeer van Rob Schoofs en Brandon Mechele. Met name Schoofs is naar verluidt een 'ernstige piste' voor Roland Duchâtelet. De 23-jarige Schoofs verruilde de Kanaries in januari 2016 voor AA Gent. Hij komt daar echter niet in de plannen van Hein Vanhaezebrouck voor, waardoor een transfer te bespreken valt.

STVV zou daarnaast ook graag Mechele weer verwelkomen, nadat hij vorig seizoen al op huurbasis uitkwam voor de club. Zijn mogelijke komst hangt echter af van Club Brugge. Mechele start de voorbereiding bij Blauw-Zwart en pas later valt er een beslissing over zijn toekomst.