'Ik beschik over de nodige competenties om het Belgisch voetbal te dienen'

'Ik beschik over de nodige competenties om het Belgisch voetbal te dienen'

23-06-2017 13:32
2

Vrijdag raakte bekend dat François De Keersmaecker niet langer kandidaat is om zichzelf op te volgen als voorzitter van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Gilbert Timmermans heeft wel zin in die functie. Het Het Laatste Nieuws liet hem aan het woord. 

Timmermans denkt dat hij over de nodige kwaliteiten beschikt om in de voetsporen van De Keersmaecker te treden. "Ik meen over de nodige competenties te beschikken om het Belgisch voetbal de komende twee jaren te dienen, met hart en ziel, met volle engagement, voor iedereen, binnen een omgeving waarin men ons zal respecteren om onze 'good governance' en ons standvastig leiderschap", aldus Timmermans.

"Samengevat kenmerkt mijn werkwijze zich onder andere door een grote werkkracht, volle overgave - rechttoe rechtaan - en dossierkennis. Ik ben een snelle beslisser en ik laat het algemeen belang altijd primeren. Bovendien kan ik iedereen recht in de ogen kijken", stelt hij nog in Het Laatste Nieuws.

De Raad van Bestuur van Voetbal Vlaanderen schoof Timmermans naar voren. In de verkiezingstrijd neemt hij het zaterdag op tegen Gérard Linard. Linard is de 74-jarige baas van de ACFF, de Franstalige tegenhanger van Voetbal Vlaanderen.

Lees ook: OFFICIEEL: De Keersmaecker trekt zich terug en stopt als voorzitter KBVB