Club Brugge strikt knappe tegenstander voor Brugse Metten

Club Brugge strikt knappe tegenstander voor Brugse Metten

23-06-2017 12:29

Na twee jaar afwezigheid organiseert Club Brugge opnieuw de Brugse Metten, een traditionele oefenpartij in het eigen stadion tegen een tegenstander van naam. Blauw-Zwart zal op 21 juli zijn vorm testen tegen het Spaanse Athletic Bilbao.

Club Brugge is trots dat het de Spaanse subtopper heeft kunnen strikken. "De Basken, die hun hoofdcoach Ernesto Valverde zagen vertrekken naar FC Barcelona deze maand, zijn een traditieploeg in La Liga. Ze werden al 8 keer kampioen en haalden liefst 24x de Copa del Rey binnen, enkel FC Barcelona deed beter. Bilbao heeft 4 Spaanse en 1 Franse international in de ploeg, de bekendste namen zijn Aritz Aduriz, Aymeric Laporte en Iker Munían", klinkt het fier op de eigen website.

De Brugse Metten bestaan al een eeuwigheid, maar de voorbije twee seizoenen ging het evenement niet door. "De Brugse Metten hebben een lange traditie in Brugge en zijn traditioneel de laatste krachtmeting voor de start van het seizoen. Door het drukke schema – met 2 jaar op rij de Supercup en Europese voorrondes – gingen de Metten de voorbije jaren even niet door, maar dit jaar zijn ze terug."