OFFICIEEL: De Keersmaecker trekt zich terug en stopt als voorzitter KBVB

OFFICIEEL: De Keersmaecker trekt zich terug en stopt als voorzitter KBVB

23-06-2017 11:26
8

François De Keersmaecker zal niet doorgaan als voorzitter van de KBVB. Komend weekend zijn het verkiezingen en De Keermaecker zou het oorspronkelijk opnemen tegen Gérard Linard. Dat ziet hij echter niet meer zitten, na elf jaar stopt zijn ambtstermijn.

"Zodra er een nieuwe Bondsvoorzitter is gekozen, zal François De Keersmaecker tevens aankondigen dat hij ontslag neemt uit het Uitvoerend Comité van de KBVB", meldt de voetbalbond. De Keersmaecker is al 32 jaar aan de slag bij de KBVB. Hij zetelde 21 jaar in het Uitvoerende Comité en sinds 2006 was hij Bondsvoorzitter.

De Keersmaecker geeft ook meer tekst en uitleg bij zijn beslissing. "Ik heb enorm veel geïnvesteerd in de Belgische Voetbalbond en veel in return gekregen, maar de afgelopen tijd begon de werkdruk op me te wegen. Na de gebeurtenissen deze week heb ik persoonlijk het gevoel nog onvoldoende steun te genieten,. Zonder spijt en met de totale overtuiging goed werk te hebben geleverd, neem ik afscheid van de KBVB."

Timmermans nieuwe kandidaat
De beslissing van De Keersmaecker heeft niet als gevolg dat Linard al zeker is van zijn post. Voetbal Vlaanderen, de Nederlandstalige amateurvleugel van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), besprak vrijdag tijdens een bestuursvergadering een strategie voor de komende voorzittersverkiezingen van de bond. Voorzitter Gilbert Timmermans heeft beslist om zich kandidaat te stellen in de plaats van De Keersmaecker.