Andrijasevic is niet de opvolger van Kums, Vanhaezebrouck heeft ander plan

Andrijasevic is niet de opvolger van Kums, Vanhaezebrouck heeft ander plan

23-06-2017 10:01

KAA Gent bewoog hemel en aarde om Franko Andrijasevic aan te trekken. Heel veel mensen dachten dat de Kroaat de opvolger van Sven Kums ging worden, maar dat is eigenlijk niet zo. Het zijn twee verschillende types.

Hein Vanhaezebrouck gaat Andrijasevic een pak hoger op het veld gebruiken dan Kums in zijn tijd. De trainer heeft daar een logische verklaring voor. "Franko heeft in het verleden op de zes en de acht gespeeld, maar zijn beste plaats is hoger op het veld", aldus Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad.

"Hij heeft présence in de box. Hij is geen spelverdeler, maar iemand die infiltreert en combinaties opzet en heeft een goed kopspel. Franko is niet de man die het spel verdeelt vanuit die lagere positie."

Een andere nieuwkomer kan mogelijk wel Kums opvolgen. "Damien Marcq kan dat wel. Het zijn dus geen concurrenten. Of we anders gaan voetballen met Franko? Dat kan, maar dat hoeft niet. Zoals Kalu en Kubo ons afgelopen winter meer opties gegeven hebben, hebben we nu ook meer mogelijkheden. Die flexibiliteit is een goede zaak", besluitVanhaezebrouck.