Gent daagt Anderlecht en Club uit: In alle geledingen een topclub

Gent daagt Anderlecht en Club uit: "In alle geledingen een topclub"

23-06-2017 09:30
3

KAA Gent gooit de laatste maanden met geld. Het brak op zes maanden tijd maar liefst vier keer zijn eigen transferrecord, met de aankopen van achtereenvolgens Lovre Kalinic, Yuya Kubo, Mamadou Sylla en Franko Andrijasevic. Gent heeft steile ambities, Club Brugge en Anderlecht moeten oppassen.

Gent haalde afgelopen seizoen pas op het nippertje Play-Off 1, waarna het zich alsnog moeide in de titelstrijd en uiteindelijk derde werd. Volgend seizoen moet het beter. “Ik zou liegen als ik zou zeggen dat we niet gaan proberen om de Champions League te halen. De doelstelling is Europees voetbal, maar onze ambitie ligt hoger: de eerste of de tweede plaats en dus een ticket voor de Champions League”, aldus trainer Hein Vanhaezebrouck aan Het Nieuwsblad. "Makkelijk zal dat niet worden, want er zijn al zeker vier ploegen die in de top drie willen eindigen."

Ook bij de spelersgroep is er hernieuwd zelfbewustzijn, nu Gent ook op de transfermarkt snel en daadkrachtig handelt. “Het bestuur heeft toptransfers gerealiseerd”, aldus Danijel Milicevic. “De verwachtingen zijn groter geworden na hun komst. We zijn nu in alle geledingen een topclub.” De hoge transfersommen zij nieuw bij Gent, maar dat is niet toevallig. “Omdat we als topclub aanzien worden, betalen we nu ook hogere transfersommen”, klinkt het bij Vanhaezebrouck. "We willen bovenin meedraaien en dan moet je transfers doen die dat mogelijk maken. Die kosten geld."