Leye reageert op interesse van Antwerp en sluit alvast één club uit

Leye reageert op interesse van Antwerp en sluit alvast één club uit

23-06-2017 07:40
5

Het zit er bovenarms op tussen Mbaye Leye en Zulte Waregem. De spits voelt zich ondergewaardeerd omdat Essevee hem maar een contractverlenging van één seizoen voorschotelt. De spits wil niet meer voor de club uitkomen en aast op een gratis vertrek. Antwerp is geïnteresseerd, maar Leye weet naar eigen zeggen van niets.

"Er zijn aanbiedingen, die zijn er elk jaar. Antwerp? Het is niet omdat ik goed overeenkom met Patrick Decuyper dat ik naar daar ga. Contact is er alleszins nog niet geweest. We zien wel", zegt Leye in Het Laatste Nieuws.

De spits wil in ieder geval weg, maar Zulte Waregem wil dan nog wel cashen. "Wat me nog het meeste stoort is dat ze nu - omdat ik weiger - 300.000 euro vragen voor mij. Voor een speler die ze zelf te oud vinden. Voor Nill De Pauw, die uit de Ligue 1 komt, betaalden ze zelf maar 350.000 euro. Zero centimes gaan ze krijgen." Leye beweert dat hij de belofte kreeg om gratis te vertrekken, maar het bestuur spreekt dat tegen.

Voor de fans, die hem na de laatste wedstrijd nog uitfloten, is de Senegalees verrassend mild. "Zij mogen mij uitfluiten als ze vinden dat ik het niet goed doe. Geloof me: voor de fans heb ik respect, in die mate zelfs dat ik niet met KV Kortrijk heb willen onderhandelen."